
Introduktion – Hvad er macarons egentlig?
Macarons er en sød marengs baseret kage, skabt af en italiener, i Frankrig. Macarons er en fransk specialitet og er de små kager er blevet mere og mere populære i hele verden, i løbet af de seneste år. Macarons er oprindeligt primært baseret på en blanding af sukker, mandelmel og æggehvider – Mange vælger også at anvende frugtfarve til at give kagerne en flot farve.
Man laver to bunde og i mellem dem har man et passende lag creme, ganache, syltetøj eller smørcreme – Der er faktisk ingen grænser for hvad man kan putte i mellem de to marengslignende bunde. Typisk vil man lave en simpel creme af piskefløde og tilføje noget smag til den, f.eks. med smeltet chokolade.


Historien om macarons
Historien om macarons startede oprindeligt helt tilbage i 1533, hvor den italienske kok, Catherine de Medicis introducerede kagen. På det tidspunkt var Medicis gift med Henry, som senere i 1547 blev konge af Frankrig, og bedre kendt som Henry II. Navnet ”macaron” stammer fra ordet ”macaroni” og havde oprindeligt samme betydning, nemlig ”fin dej”. Det siges, at mange byer i Frankig har deres egne historier om macarons. Der er desuden i dag blevet skabt mange forskellige bud på hvad, der skal inden i en macaron – Det kan være alt lige fra simpel flødecreme til peanutbutter.
Når man taler om macarons og macarons opskrifter er det dog også vigtigt, at nævne de to oprindelige metoder, som findes til bagningen af marengstoppende. Der findes den franske metode og den italienske metode. Forskellen er minimal, men den franske metoder involverer kun stiftpiskede æggehvider til marengsen, mens den italienske metode også inkorporerer varm sukker sirup, som hældes i æggehviderne, inden mandelmel og andre ingredienser tilføjes.